Γιατί να κάνω ασφάλιση σε μικρή ηλικία;

Ένας από τους βασικούς μύθους που περικλείει την ασφαλιστική αγορά είναι ότι τα προϊόντα της απευθύνονται σε ανθρώπους μέσης ή μεγαλύτερης ηλικίας. Η άποψη αυτή δεν αποτελεί παρά άλλη μια στερεοτυπική αντίληψη που λανθασμένα έχει επικρατήσει, αποθαρρύνοντας δυστυχώς τους καταναλωτές μικρότερων ηλικιών από το να ανακαλύψουν τα οφέλη και τις προοπτικές της ιδιωτικής ασφάλισης. Ως γνωστόν, οι νεότερες ηλικίες χαρακτηρίζονται από άγνοια κινδύνου έναντι των δυσκολιών οικονομικής και ιατρικής φύσεως, που ενδεχομένως να κληθούν να αντιμετωπίσουν στο μέλλον. Εξαιτίας αυτού, τείνουν να υποτιμούν τους απρόβλεπτους παράγοντες που απειλούν την καθημερινότητά τους, αδιαφορώντας για την επόμενη μέρα.

Είναι γεγονός, ότι όσο πιο άτρωτοι αισθανόμαστε, τόσο δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε την αξία και τα οφέλη της ιδιωτικής ασφάλισης, τα οποία δυστυχώς οι περισσότεροι συνειδητοποιούν σε μεγαλύτερη ηλικία. Ασφαλώς, ποτέ δεν είναι αργά για να ασφαλιστεί κανείς. Ωστόσο, αυτό που πολλοί αγνοούν είναι ότι όταν ασφαλιζόμαστε σε μικρότερη ηλικία διαθέτουμε ορισμένα συγκριτικά πλεονεκτήματα, ιδιαιτέρως ως προς το κόστος των ασφαλιστηρίων συμβολαίων.

Στο σημείο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να κατανοήσουμε ότι όσο πιο μικροί είμαστε ηλικιακά, τόσο πιο εύκολη αλλά και πιο οικονομική είναι η επένδυσή μας σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, καθώς η ηλικία, σε συνδυασμό με το ιατρικό μας ιστορικό, είναι δύο βασικοί παράγοντες που καθορίζουν το τελικό κόστος ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου στον Κλάδο Ζωής και Υγείας.

Όπως είναι λογικό με την πάροδο του χρόνου ερχόμαστε αντιμέτωποι με προβλήματα υγείας. Όταν το ιατρικό ιστορικό μας είναι βεβαρυμμένο έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες να νοσήσουμε από κάποια ασθένεια, για αυτό και τα ασφάλιστρα που καλούμαστε να πληρώσουμε είναι πιο υψηλά. Αντίθετα, όταν επιλέγουμε να ασφαλιστούμε σε μικρότερη ηλικία εξασφαλίζουμε τις ίδιες παροχές και καλύψεις σε χαμηλότερες και πιο συμφέρουσες τιμές.

Η ιδιωτική ασφάλιση σήμερα λειτουργεί ως σωτήρια λέμβος για έναν ασθενή σε περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι χρήζει νοσηλείας ή πρέπει να προβεί σε κάποια χειρουργική επέμβαση, καθώς τα ιατρικά κόστη, ιδιαιτέρως εν μέσω πληθωρισμού, έχουν αυξηθεί σημαντικά. Την ίδια στιγμή η βασική ασφάλιση που παρέχεται από το κράτος δεν καλύπτει συνήθως τα υπέρογκα ποσά της νοσηλείας, γεγονός το οποίο οι ασφαλισμένοι δυστυχώς συνειδητοποιούν όταν βρίσκονται πλέον σε δύσκολη κατάσταση, μη μπορώντας να υποστηρίξουν το κόστος της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης.

Αν ακόμη είστε δύσπιστοι ως προς την αξία της ιδιωτικής ασφάλισης αναλογιστείτε… Έχετε ακούσει ποτέ κάποιον ασφαλισμένο να δηλώνει ότι μετάνιωσε για τη σύναψη ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου; Μάλλον όχι, και αυτό γιατί το ασφαλιστήριο συμβόλαιό μας αποτελεί ένα στήριγμα που μας κάνει να βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον, ακόμη και όταν οι προκλήσεις μας χτυπούν επίμονα την πόρτα. Οι ασφαλιστικές εταιρείες σήμερα διαθέτουν μια ευρεία γκάμα των ασφαλιστικών που προσαρμόζονται στις ανάγκες των καταναλωτών, παρέχοντας ελκυστικά πακέτα για κάθε τσέπη. Με την πολύτιμη βοήθεια του ασφαλιστικού σας διαμεσολαβητή θα βρείτε αυτό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας, μα πάνω από όλα αυτό που θα σας κάνει να αισθάνεστε ασφαλείς.

Η ασφάλιση δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως άλλη μια υποχρέωση ή ένα πάγιο έξοδο, αλλά ως ένα πολύτιμο δώρο στον εαυτό μας. Ένα δώρο που θα εξασφαλίσει σε εμάς και την οικογένειά μας προστασία και σιγουριά. Ένας πολύτιμος σύμμαχός απέναντι σε κάθε αναποδιά, που μας προσφέρει την οικονομική σταθερότητα που έχουμε τόσο ανάγκη.

Family Insurance Concept. Portrait Of Cheerful Young Parents And Their Little Daughter Having Fun Together At Home, Happy Arab Mom And Dad Playing With Female Kid In Living Room And Laughing
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Skype
Βαρβέρη Σοφία

Βαρβέρη Σοφία

Διακεκριμένη Ασφαλιστική Σύμβουλος

Βρίσκομαι δίπλα σας όλες τις ώρες και όλες τις μέρες του χρόνου. Πρώτη μου προτεραιότητα η απόλυτη εξασφάλιση και εξυπηρέτηση σας σε περίπτωση επέλευσης τους ασφαλιστικού κινδύνου.

Κανένας Νικητής Δε Πιστεύει στη Τύχη

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΝΙΤΣΕ