Ασφάλεια αυτοκινήτου

Η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι η πιο απαραίτητη μορφή ασφάλισης για κάθε άνθρωπο που είναι και ιδιοκτήτης αυτοκινήτου, γι’ αυτό και είναι υποχρεωτική από τον νόμο. Παρόλο που κάποιοι υποτιμούν την αξία της, η πραγματικότητα είναι πως τα τροχαία ατυχήματα είναι πολύ συχνά και πολλές φορές οι συνέπειες που αυτά επιφέρουν είναι πολύ σοβαρές. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι που φαίνεται η ουσιαστική και πραγματική αξία της ασφάλισης αυτοκινήτου που έρχεται να αποζημιώσει εκ μέρους μας όποιον ζημιώσαμε. Ως εκ τούτου και όπως ο νόμος ορίζει, κάθε ιδιοκτήτης αυτοκινήτου είναι υποχρεωμένος να ασφαλίζει το όχημά του για την κάλυψη της Αστικής Ευθύνης. Η Αστική Ευθύνη αφορά τις Υλικές Ζημιές και τις Σωματικές Βλάβες και αποζημιώνει εκ μέρους του υπαίτιου (σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου) κάθε υλική ζημιά ή σωματική βλάβη – ακόμη και θάνατο – που προέκυψαν από τροχαίο ατύχημα.

Συμπληρωματικές καλύψεις

Εκτός από την υποχρεωτική κάλυψη της Αστικής Ευθύνης, οι ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν μια πληθώρα προαιρετικών καλύψεων για διάφορους πιθανούς κινδύνους. Από αυτές τις καλύψεις μπορεί ο καθένας να επιλέξει όποιες θεωρεί πιο απαραίτητες, προκειμένου να δημιουργήσει το ιδανικό για αυτόν πρόγραμμα. Τέτοιες καλύψεις είναι:

  • η οδική βοήθεια
  • η νομική προστασία
  • το προσωπικό ατύχημα οδηγού
  • η μερική/ολική κλοπή
  • η θραύση κρυστάλλων
  • η πυρκαγιά
  • τα φυσικά φαινόμενα
  • οι τρομοκρατικές ενέργειες
  • η μικτή ασφάλιση ή αλλιώς ίδιες ζημιές και άλλες.

Οι επιπλέον καλύψεις είναι πολύ σημαντικές για κάθε ιδιοκτήτη αυτοκινήτου γιατί πρόκειται για καλύψεις που αφορούν τον ίδιο και το όχημά του. Έτσι, ουσιαστικά, προστατεύει άμεσα και τον ίδιο του τον εαυτό από μια κακή στιγμή που μπορεί να έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις. Όσο περισσότερες καλύψεις επιλέξει κάποιος, τόσο πιο ολοκληρωμένη είναι η ασφάλισή του και τόσο πιο ήσυχος μπορεί να αισθάνεται για τυχόν αναπάντεχα γεγονότα που μπορεί να συμβούν ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Κόστος ασφάλισης αυτοκινήτου και ασφαλιστικές εταιρείες

Το κόστος ασφάλισης ενός αυτοκινήτου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, οι πιο σημαντικοί εκ των οποίων είναι: η τρέχουσα εμπορική του αξία, ο κυβισμός του, η ηλικία του ιδιοκτήτη, η περιοχή διαμονής του, οι επιπλέον καλύψεις και η τιμολογιακή πολιτική της εκάστοτε εταιρείας.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να πούμε πως το κόστος ασφάλισης ενός αυτοκινήτου μπορεί να διαφοροποιείται αρκετά από εταιρεία σε εταιρεία, ωστόσο, είναι απαραίτητο να επισημάνουμε πως η επιλογή της ασφαλιστικής εταιρείας είναι μείζονος σημασίας προκειμένου να είμαστε πραγματικά ασφαλισμένοι και καλυμμένοι στη δύσκολη στιγμή. Οι μεγαλύτερες και πιο αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες διαθέτουν πλέον ανταγωνιστικά πακέτα ασφάλισης αυτοκινήτων και είναι σε θέση να εγγυηθούν την καλύτερη εξυπηρέτηση σε όλους τους πελάτες τους. Επιπλέον, τα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτων είναι ιδιαίτερα ευέλικτα με αποτέλεσμα κάθε ασφαλισμένος να μπορεί να διαμορφώσει το πιο κατάλληλο για αυτόν πρόγραμμα σύμφωνα με τις ανάγκες του αλλά και με βάση την οικονομική του δυνατότητα. Η Εθνική Ασφαλιστική είναι η ασφαλιστική εταιρεία στην οποία μπορείτε να βασιστείτε και να είστε πάντα σίγουροι ότι έχετε δίπλα σας τον πιο αξιόπιστο σύμμαχο σε ο,τι και αν χρειαστείτε.

Στις μέρες μας, οι διαδικασίες ασφάλισης του αυτοκινήτου, πληρωμής των ασφαλίστρων και ανανέωσης του συμβολαίου είναι πολύ απλές και γρήγορες. Οι αυτοματοποιημένες διαδικασίες και η χρήση κάθε τεχνολογικής εξέλιξης σας εγγυώνται την καλύτερη και χωρίς καμία χρονοτριβή εξυπηρέτηση ακόμη και στην περίπτωση της αποζημίωσης.

Λίγα λόγια για εμάς

Εμείς είμαστε εδώ για να σας συμβουλεύουμε, να σας κατευθύνουμε προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά και να σας εξυπηρετούμε σε οτιδήποτε χρειαστείτε. Εσείς δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας προκειμένου να σας δώσουμε την πιο συμφέρουσα και κατάλληλη για εσάς προσφορά. Προτεραιότητά μας είναι πάντα η σωστή εξυπηρέτηση του πελάτη ενώ η συνέπεια και η υπευθυνότητα που μας διακρίνουν μας έχουν κατατάξει ψηλά στη συνείδηση των πελατών μας. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ασφάλεια αυτοκινήτου
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Skype
Βαρβέρη Σοφία

Βαρβέρη Σοφία

Διακεκριμένη Ασφαλιστική Σύμβουλος

Βρίσκομαι δίπλα σας όλες τις ώρες και όλες τις μέρες του χρόνου. Πρώτη μου προτεραιότητα η απόλυτη εξασφάλιση και εξυπηρέτηση σας σε περίπτωση επέλευσης τους ασφαλιστικού κινδύνου.

Κανένας Νικητής Δε Πιστεύει στη Τύχη

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΝΙΤΣΕ