Αστική Ευθύνη Ιατρού

Είναι γεγονός πως το επάγγελμα του ιατρού είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και παράλληλα ένα επάγγελμα υψηλής ευθύνης. Οι γιατροί καλούνται καθημερινά και συχνά υπό δύσκολες συνθήκες να θεραπεύσουν ασθενείς. Ωστόσο, παρά τις μακροχρόνιες σπουδές τους, την πολυετή εμπειρία τους, την κατάρτισή τους και την προσπάθειά τους, πάντα υπάρχει η πιθανότητα να συμβεί κάποιο λάθος. Τα λάθη αυτά μπορεί να αφορούν τη διάγνωση μιας ασθένειας, τη θεραπεία μιας ασθένειας ή μια χειρουργική επέμβαση και είναι αποτέλεσμα παράλειψης ή αμέλειας του ιατρού.

Πλέον, ολοένα και συχνότερα, εξαιτίας τέτοιων λαθών, οι ιατροί καλούνται να πληρώσουν υψηλά χρηματικά ποσά που διεκδικούνται είτε από τους ίδιους τους ασθενείς, είτε από τους συγγενείς αυτών σε περίπτωση που ο ασθενής απεβίωσε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι ιατροί να έρχονται αντιμέτωποι με δικαστικές διαμάχες και δυσμενείς οικονομικές συνέπειες σε περίπτωση που κληθούν να καταβάλουν αποζημιώσεις. Ως εκ τούτου, η ασφάλιση Αστικής Ευθύνης Ιατρού είναι απαραίτητη σε κάθε επαγγελματία Ιατρό.

Τί και ποιους καλύπτει η Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης Ιατρού

Η ασφάλιση Αστικής Ευθύνης Ιατρού συνήθως καλύπτει:
Σωματικές βλάβες ή θάνατο ασθενούς ως αποτέλεσμα αμελών πράξεων ή παραλείψεων ή ως αποτέλεσμα ατυχήματος κατά τη διάρκεια της νόμιμης άσκησης των καθηκόντων του εκάστοτε ιατρού στα πλαίσια της ειδικότητάς του.
Νομική προστασία προκειμένου να καλυφθούν τα δικαστικά έξοδα και οι αμοιβές των δικηγόρων.
Αστική Ευθύνη χώρου, σε περίπτωση που ο ιατρός διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο.

Σαφώς, οι καλύψεις μπορεί να διαφέρουν ανάλογα το πρόγραμμα και την εταιρεία, ενώ παράλληλα μπορούν να διαμορφωθούν με βάση τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του ενδιαφερόμενου ιατρού. Επιπλέον, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει τα όρια της κάλυψης που επιθυμεί και χρειάζεται να έχει στο συμβόλαιό του προκειμένου να είναι καλυμμένος σε περίπτωση χρήσης του συμβολαίου.

Η Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης Ιατρού απευθύνεται σε ιατρούς όλων των ειδικοτήτων (χειρουργούς, αναισθησιολόγους, γυναικολόγους, οδοντιάτρους, ακτινολόγους, νευροχειρουργούς, φυσικοθεραπευτές και άλλους). Μοναδική προϋπόθεση για να ισχύει η ασφάλιση είναι οι επιστήμονες ιατροί να διαθέτουν νόμιμη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τον ιατρικό σύλλογο της εκάστοτε ειδικότητας.

Κόστος Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Ιατρού

Το κόστος για μια ασφάλεια Αστικής Ευθύνης Ιατρού εξαρτάται από παράγοντες όπως:
Η ειδικότητα του ιατρού (κάποιες ειδικότητες, όπως αυτή του χειρουργού, φέρουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα και μεγαλύτερες αποζημιώσεις από άλλες και άρα το κόστος ενός συμβολαίου Αστικής Ευθύνης θα είναι υψηλότερο).
Τα ασφαλιζόμενα κεφάλαια (όσο μεγαλύτερα είναι τα όρια της κάλυψης, τόσο υψηλότερο το κόστος της ασφάλισης).
Τη σχέση εργασίας του ιατρού (κρατικός-ΕΣΥ, ιδιώτης, ΕΟΠΥΥ, ιδιώτης-ΕΟΠΥΥ).

Γενικά, ωστόσο, αν λάβουμε υπόψη τις παροχές του συμβολαίου, εύκολα γίνεται αντιληπτό πως πρόκειται για ένα κόστος που αξίζει να επωμιστεί κάθε ιατρός ώστε να είναι ήσυχος πως ο,τι κι αν συμβεί θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που θα προκύψουν.

Σε εμάς θα βρείτε ακριβώς αυτό που ψάχνετε. Ολοκληρωμένα προγράμματα, επαγγελματισμό, υπευθυνότητα, συνέπεια. Με σεβασμό, βρισκόμαστε πάντα δίπλα στους υπεύθυνους επαγγελματίες, σε αυτούς που μας στηρίζουν τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μας και με τη σειρά μας, τους στηρίζουμε σε ο,τι κι αν προκύψει. Ολόκληρη η ομάδα μας είναι έτοιμη να σας εξυπηρετήσει όποτε μας χρειαστείτε.Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Αστική Ευθύνη Ιατρού
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Skype
Βαρβέρη Σοφία

Βαρβέρη Σοφία

Διακεκριμένη Ασφαλιστική Σύμβουλος

Βρίσκομαι δίπλα σας όλες τις ώρες και όλες τις μέρες του χρόνου. Πρώτη μου προτεραιότητα η απόλυτη εξασφάλιση και εξυπηρέτηση σας σε περίπτωση επέλευσης τους ασφαλιστικού κινδύνου.

Κανένας Νικητής Δε Πιστεύει στη Τύχη

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΝΙΤΣΕ