Γενική Αστική Ευθύνη

Τί είναι η Αστική Ευθύνη;

Ως Αστική Ευθύνη ορίζεται η υποχρέωση που έχει καθένας να αποζημιώνει χρηματικά οποιονδήποτε τρίτο, στον οποίο προκάλεσε οποιασδήποτε μορφής ζημιά. Ειδικά στην περίπτωση των επιχειρήσεων, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να καταφύγουν στη διεκδίκηση οικονομικών απαιτήσεων από την επιχείρηση με αποτέλεσμα ο κίνδυνος να κληθεί η επιχείρηση να αποζημιώσει να είναι αρκετά υψηλός. Για τον λόγο αυτό, οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν δημιουργήσει κατάλληλα προγράμματα ασφάλισης Αστικής Ευθύνης. Ένα από αυτά είναι και η ασφάλιση Γενικής Αστικής Ευθύνης. (Επιπλέον προγράμματα Αστικής Ευθύνης είναι η Επαγγελματική Αστική Ευθύνη, η Αστική Ευθύνη εργοδότη, η Αστική Ευθύνη προϊόντος και άλλα και είναι προγράμματα που διαφέρουν μεταξύ τους και δεν πρέπει να συγχέονται).

Γενική Αστική Ευθύνη

Η ασφάλιση Γενικής Αστικής Ευθύνης αφορά κάθε επιχείρηση που θέλει να διαφυλάξει τη βιωσιμότητά της και να εξασφαλίσει το μέλλον της. Είναι μια απαραίτητη ασφάλιση προκειμένου να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε χρηματική αποζημίωση κληθεί να πληρώσει εξαιτίας ενός ατυχήματος που τυχόν συμβεί στους χώρους της ή από τη δραστηριότητά της.

Πιο συγκεκριμένα, κάθε επιχείρηση αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να κληθεί να πληρώσει χρηματική αποζημίωση σε περίπτωση που αποδειχθεί υπεύθυνη για την πρόκληση υλικών ζημιών ή σωματικής βλάβης -συμπεριλαμβανομένου και του θανάτου- προς οποιονδήποτε τρίτο, ακόμη και προς τους υπαλλήλους της, εξαιτίας της λειτουργίας της ή της δραστηριότητάς της. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα ποσά που συνήθως επιδικάζονται είναι ιδιαίτερα υψηλά με αποτέλεσμα η επιχείρηση να πληγεί οικονομικά, να μην μπορεί να ανταπεξέλθει και συχνά να οδηγείται στη διάλυση.

Τί καλύπτει η ασφάλιση Γενικής Αστικής Ευθύνης

Με την ασφάλιση Γενικής Αστικής Ευθύνης καλύπτονται:

 • τα έξοδα απόκρουσης (π.χ. δικαστικά έξοδα) σε περίπτωση που υπάρξει αξίωση αποζημίωσης,
 • τα ποσά αποζημίωσης για υλικές ζημιές που προκλήθηκαν σε τρίτους εξαιτίας της λειτουργίας της επιχείρησης ή των εγκαταστάσεων αυτής,
 • τα ποσά αποζημίωσης για σωματικές βλάβες, ακόμη και θάνατο, που προκλήθηκαν σε τρίτους εξαιτίας της λειτουργίας της επιχείρησης ή των εγκαταστάσεων αυτής,
 • τα ποσά αποζημίωσης για ηθική βλάβη ή ψυχική οδύνη.

Ποιες επιχειρήσεις αφορά η ασφάλιση Γενικής Αστικής Ευθύνης

Η ασφάλιση Γενικής Αστικής Ευθύνης απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να προστατευτούν από τις οικονομικές συνέπειες που προκύπτουν λόγω αξιώσεων από τρίτους.

Ενδεικτικά αναφέρονται:

 • βιοτεχνίες
 • βιομηχανίες
 • καταστήματα
 • φροντιστήρια και εκπαιδευτήρια
 • γυμναστήρια και αθλητικά κέντρα
 • γραφεία
 • ιατρεία
 • εστιατόρια
 • καφετέριες
 • κομμωτήρια και ινστιτούτα αισθητικής
 • τουριστικές επιχειρήσεις και άλλες.

Κόστος ασφάλισης Γενικής Αστικής Ευθύνης

Το κόστος ασφάλισης Γενικής Αστικής Ευθύνης είναι αρκετά χαμηλό και εξαρτάται από το είδος της επιχείρησης, το μέγεθός της και τα όρια της κάλυψης. (Σε αυτό το σημείο, πρέπει να αναφέρουμε πως τα όρια της κάλυψης διαμορφώνονται με βάση τις ανάγκες κάθε επιχείρησης.) Αν λάβουμε υπόψη τις καλύψεις της ασφάλισης και τη σπουδαιότητά της, τότε αμέσως αντιλαμβανόμαστε πως πρόκειται για ένα μικρό κόστος που αξίζει τον κόπο να επωμιστεί κάθε επιχείρηση.

Εδώ και πολλά χρόνια, βρισκόμαστε στο πλευρό κάθε επιχείρησης που επιθυμεί να προστατεύσει την ύπαρξή της και να προνοήσει για κάθε κίνδυνο. Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες κάθε σύγχρονης επιχείρησής, διαθέτουμε μια μεγάλη ποικιλία ασφαλιστικών προϊόντων που καλύπτουν και τον πιο απαιτητικό πελάτη. Η υπευθυνότητά μας, ο επαγγελματισμός μας και ο σεβασμός προς τους πελάτες μας είναι οι πιο αξιόπιστοι σύμμαχοι σας σε οποιαδήποτε στιγμή, οτιδήποτε κι αν χρειαστείτε. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

γενικη αστικη ευθυνη
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Skype
Βαρβέρη Σοφία

Βαρβέρη Σοφία

Διακεκριμένη Ασφαλιστική Σύμβουλος

Βρίσκομαι δίπλα σας όλες τις ώρες και όλες τις μέρες του χρόνου. Πρώτη μου προτεραιότητα η απόλυτη εξασφάλιση και εξυπηρέτηση σας σε περίπτωση επέλευσης τους ασφαλιστικού κινδύνου.

Κανένας Νικητής Δε Πιστεύει στη Τύχη

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΝΙΤΣΕ