Επαγγελματική Αστική Ευθύνη

Κάθε επαγγελματίας και κάθε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο του εμπορίου ή της παροχής υπηρεσιών μπορεί να αντιμετωπίσει απρόοπτες καταστάσεις, να υποπέσει σε ανθρώπινα και τυχαία σφάλματα ή γενικότερα να ζημιώσει μη ηθελημένα κάποιον τρίτο. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο παθών είθισται να διεκδικεί υψηλά ποσά αποζημίωσης, τα οποία συχνά οδηγούν μια επιχείρηση ή οποιονδήποτε επαγγελματία σε οικονομικό αδιέξοδο. Προκειμένου, λοιπόν, κάθε επιχείρηση ή επαγγελματίας να εξασφαλίσει τη συνέχιση της επαγγελματικής του δραστηριότητας οφείλει να προνοήσει για μια τέτοια στιγμή. Κάτι τέτοιο, επιτυγχάνεται με την ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημάνουμε πως η ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης είναι υποχρεωτική από τον νόμο για αρκετά επαγγέλματα, ωστόσο η ανάγκη για ασφάλιση είναι επιτακτική σε όλα τα επαγγέλματα.

Τί καλύπτει η Επαγγελματική Αστική Ευθύνη

Η Επαγγελματική Αστική Ευθύνη καλύπτει κάθε επαγγελματία ή επιχείρηση για υλικές ζημιές ή σωματικές βλάβες, συμπεριλαμβανομένου και του θανάτου, που θα προκύψουν στα πλαίσια άσκησης της επαγγελματικής του δραστηριότητας. Τα προγράμματα που διατίθενται στην αγορά είναι ιδιαίτερα ευέλικτα και μπορούν να διαμορφωθούν με βάση τις ανάγκες του κάθε επαγγελματία. Έτσι, καθένας μπορεί να ορίσει τα όρια της ασφάλισης που θα καλύψουν πλήρως τις ανάγκες του.

Προγράμματα Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης και κόστος

Όπως ήδη αναφέραμε, τα προγράμματα ασφάλισης Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης προσαρμόζονται στις ανάγκες κάθε επιχείρησης ή επαγγελματία, έχοντας καθένας τη δυνατότητα να ορίσει τα ασφαλιστικά όρια που καλύπτουν την επαγγελματική του δραστηριότητα. Παράλληλα πρόκειται για προγράμματα με ξεκάθαρους όρους, χωρίς πολλές εξαιρέσεις και γρήγορες διαδικασίες έκδοσης και ανανέωσης συμβολαίου. Όσο αφορά το κόστος μιας τέτοιας ασφάλισης, αυτό εξαρτάται κυρίως από τα ασφαλιστικά όρια της κάλυψης και επιπλέον από το είδος του επαγγέλματος. Γενικά, βέβαια, μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα προσιτό κόστος για κάθε επαγγελματία. Σε συνδυασμό με την σπουδαιότητα αυτής της ασφάλισης, είναι ένα κόστος που αξίζει πραγματικά να επωμιστεί κάθε επαγγελματίας.

Σε ποιους απευθύνεται η ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης

Η ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης αφορά διάφορες κατηγορίες επαγγελμάτων. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • Αστική Ευθύνη Ιατρού
  • Αστική Ευθύνη Δικηγόρου
  • Αστική Ευθύνη Συμβολαιογράφου
  • Αστική Ευθύνη Λογιστή
  • Αστική Ευθύνη Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή
  • Αστική Ευθύνη Αρχιτέκτονα
  • Αστική Ευθύνη Πολιτικού Μηχανικού
  • Αστική Ευθύνη Ηλεκτρολόγου
  • Αστική Ευθύνη Υδραυλικού
  • Αστική Ευθύνη Νηπιαγωγείων-Παιδικών Σταθμών

 

Οφέλη Ασφάλισης Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης

Η ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης είναι μια ασπίδα προστασίας απαραίτητη σε κάθε επαγγελματία. Μέσω αυτής, κάθε ασφαλισμένος εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησής του ή τη συνέχιση της επαγγελματικής του δραστηριότητας μέσα σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον και μια εποχή που τα λάθη δεν συγχωρούνται εύκολα. Εξασφαλίζει ένα σίγουρο μέλλον ακόμη κι αν στο δρόμο υπάρξουν κάποιες δυσκολίες. Επιπλέον, κάθε επαγγελματίας δίνει έξτρα κύρος στην επιχείρησή του, δείχνοντας επαγγελματισμό και αναλαμβάνοντας κάθε ευθύνη απέναντι σε τρίτους για τυχόν λάθη ή παραλείψεις που μπορεί να συμβούν στον καθένα.

Κάθε επαγγελματίας ή επιχείρηση θα βρει σε εμάς έναν πολύτιμο συνεργάτη. Σε μια εποχή που απαιτεί τη μέγιστη προσπάθεια από κάθε επαγγελματία προκειμένου να διατηρήσει την επαγγελματική του δραστηριότητα, οι σωστοί σύμμαχοι παίζουν καταλυτικό ρόλο. Μαζί θα προνοήσουμε για κάθε πιθανή δυσκολία και θα θωρακίσουμε την επιχείρησή σας. Αντιμετωπίζουμε με σεβασμό και υπευθυνότητα κάθε επαγγελματία και είμαστε δίπλα του σε οποιαδήποτε απρόσμενη δυσκολία προκύψει. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία, διευκρίνιση ή ο,τι άλλο χρειαστείτε.

Επαγγελματική Αστική Ευθύνη
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Skype
Βαρβέρη Σοφία

Βαρβέρη Σοφία

Διακεκριμένη Ασφαλιστική Σύμβουλος

Βρίσκομαι δίπλα σας όλες τις ώρες και όλες τις μέρες του χρόνου. Πρώτη μου προτεραιότητα η απόλυτη εξασφάλιση και εξυπηρέτηση σας σε περίπτωση επέλευσης τους ασφαλιστικού κινδύνου.

Κανένας Νικητής Δε Πιστεύει στη Τύχη

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΝΙΤΣΕ