Ασφάλεια Φυσικών Καταστροφών

Οι φυσικές καταστροφές είναι ένα φαινόμενο που πλήττει όλες τις χώρες του κόσμου. Στη χώρα μας, οι πλημμύρες, οι φωτιές, οι σεισμοί και οι χαλαζοπτώσεις προκαλούσαν ανέκαθεν σοβαρές καταστροφές σε όλη την επικράτεια. Ωστόσο, όσο τα χρόνια παίρνουν, τόσο εμφανίζονται ολοένα και πιο συχνά φαινόμενα όπως θύελλες και τυφώνες που στο πέρασμά τους καταστρέφουν ο,τι βρουν.

Η ανάγκη, λοιπόν, για να προστατεύσουμε τις περιουσίες μας, που με τόσο κόπο αποκτήσαμε και από τις οποίες σε πολλές περιπτώσεις εξαρτώμαστε οικονομικά είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Μια πιθανή καταστροφή σε αυτές ενδέχεται να μας στερήσει την πολύτιμη στέγη μας ή το εισόδημά μας φέρνοντάς μας σε πολύ δύσκολη θέση.

Για να προστατεύσουμε εμάς και την οικογένειά μας από τέτοιους πιθανούς κινδύνους, είναι απαραίτητο να λάβουμε πρωτοβουλία και να απευθυνθούμε στους αρμόδιους ανθρώπους πρωτού κάποιο αναπάντεχο και δυσάρεστο γεγονός μας χτυπήσει την πόρτα. Οι ασφαλιστικές εταιρείες, αφουγκραζόμενες τις σύγχρονες ανάγκες, παρέχουν πλέον ολοκληρωμένες ασφαλιστικές λύσεις για κάλυψη της περιουσίας αλλά και της επιχείρησης από φυσικά φαινόμενα. Τα προγράμματα ασφάλισης σπιτιού, αυτοκινήτου αλλά και επιχείρησής είναι εδώ για να σας παρέχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη από φυσικά φαινόμενα.

Ας μιλήσουμε πιο αναλυτικά για τις πιο σημαντικές καλύψεις φυσικών φαινομένων.

Ασφάλεια Πυρκαγιάς

Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, με το φαινόμενο της πυρκαγιάς να είναι μόνιμη απειλή για όλους, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, η ανάγκη να ασφαλιστεί κανείς είναι μονόδρομος.
Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια πυρός είτε λειτουργούν αυτόνομα, είτε είναι κομμάτι ενός συμβολαίου ασφάλισης κατοικίας, επιχείρησής ή αυτοκινήτου σας καλύπτουν από τις ζημιές που μπορεί να προκληθούν από μια πυρκαγιά. Η κάλυψη της πυρκαγιάς ενεργοποιείται και αποζημιώνει για τις ζημιές που προκλήθηκαν από φωτιά όταν υπάρχει πραγματική ανάφλεξη (φλόγα και καπνός), καίγεται κάτι που δεν θα έπρεπε να καίγεται υπό ομαλές συνθήκες και η πυρκαγιά είναι τυχαία ή συμπτωματική στην προέλευσή της (δεν έγινε επίτηδες). Στα συμβόλαια ασφάλισης πυρός, καλύπτεται το κτίριο, οτιδήποτε εντιχοισμένο σε αυτό και το περιεχόμενο του (όπως έχει συμφωνηθεί στο συμβόλαιο). Στα συμβόλαια ασφάλισης της επιχείρησης καλύπτονται είτε η οικοδομή, είτε το περιεχόμενο και ο εξοπλισμός αυτής, είτε και τα δύο ενώ τα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου, καλύπτουν οποιαδήποτε ζημιά προκληθεί στο όχημα εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Ασφάλεια για Πλημμύρα

Οι πλημμύρες μπορούν να προκαλέσουν πολύ σοβαρά προβλήματα, όχι μόνο σε επίπεδο ανθρώπινων ζωών που είναι το χειρότερο, αλλά και σε επίπεδο υλικών ζημιών, περιουσιών και επιχειρήσεων. Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια κατοικίας, επιχειρήσεων αλλά και αυτοκινήτων έχουν προβλέψει και την περίπτωση της πλημμύρας που προκύπτει από τα φυσικά φαινόμενα καλύπτοντας το κτίριο και το περιεχόμενό του ή το όχημά σας για οποιαδήποτε ζημιά προκληθεί από αυτήν.

Ασφάλεια Σεισμού

Δυστυχώς, στην Ελλάδα, εξαιτίας των γεωμορφολογικών χαρακτηριστικών της, αρκετά συχνοί είναι και οι σεισμοί οι οποίοι κατά καιρούς έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές, αφήνοντας άστεγους χιλιάδες πολίτες και με κατεστραμμένες περιουσίες και όνειρα άλλους τόσους. Ως εκ τούτου, σε μια τόσο σεισμογενή χώρα, όλοι αισθανόμαστε την ανάγκη να προστατεύσουμε τόσο την περιουσία μας, όσο και την επιχείρησή μας. Η κάλυψη του σεισμού δίνεται μέσα από τα συμβόλαια ασφάλισης της περιουσίας ή της επιχείρησης και είναι συνήθως προαιρετική. Το κόστος ενός συμβολαίου που περιλαμβάνει την κάλυψη του σεισμού είναι υψηλότερο συγκριτικά με ενός απλού συμβολαίου, ωστόσο, δεν είναι υπερβολικό καθώς συνήθως υπάρχει ο όρος της απαλλαγής, δηλαδή ένα ποσό, το οποίο συμφωνείται στο συμβόλαιο και με το οποίο συμμετέχει ο ασφαλισμένος στην αποκατάσταση της ζημιάς.

Η πρόβλεψη για κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουμε είναι ίσως ο μοναδικός τρόπος να προστατευτούμε στο μέλλον.
Αν συνυπολογίσει κανείς την καταστροφή που προκαλούν και θα συνεχίσουν να προκαλούν οι ίδιοι οι άνθρωποι στο περιβάλλον, τότε το μόνο βέβαιο είναι πως τα φαινόμενα αυτά θα αυξάνονται διαρκώς και οι καταστροφές θα είναι ανυπολόγιστες. Για τον λόγο αυτό, οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε σήμερα ο,τι μας ανήκει.

Ασφάλεια Φυσικών Καταστροφών
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Skype
Βαρβέρη Σοφία

Βαρβέρη Σοφία

Διακεκριμένη Ασφαλιστική Σύμβουλος

Βρίσκομαι δίπλα σας όλες τις ώρες και όλες τις μέρες του χρόνου. Πρώτη μου προτεραιότητα η απόλυτη εξασφάλιση και εξυπηρέτηση σας σε περίπτωση επέλευσης τους ασφαλιστικού κινδύνου.

Κανένας Νικητής Δε Πιστεύει στη Τύχη

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΝΙΤΣΕ