Ασφάλεια νοσοκομειακού επιδόματος

Στη ζωή κάθε ανθρώπου, δυστυχώς, ενδέχεται να υπάρξει ο κλονισμός της υγείας του εξαιτίας κάποιας ασθένειας ή ενός ατυχήματος. Αυτή μπορεί να είναι μια απλή γρίπη που γρήγορα θα περάσει, μπορεί, ωστόσο, να πρόκειται και για κάτι πιο σοβαρό που θα χρειαστεί νοσηλεία σε κάποιο νοσοκομείο. Εκείνη τη δύσκολη στιγμή, μαζί με την έγνοια για την υγεία μας, συχνά αγχωνόμαστε και για τον οικονομικό αντίκτυπο που θα έχει όλο αυτό σε εμάς και την οικογένειά μας και για το αν θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που θα προκύψουν. Λύση σε αυτή την οικονομική δυσχέρεια έρχεται να δώσει η προνοητικότητα και ένα ασφαλιστικό προϊόν που ονομάζεται νοσοκομειακό και χειρουργικό επίδομα και αφορά όλους μας.

Τί είναι και πώς λειτουργεί το νοσοκομειακό και χειρουργικό επίδομα

Το νοσοκομειακό και χειρουργικό επίδομα είναι το πρόγραμμα που προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρείες προκειμένου ο ασφαλισμένος ασθενής να εξασφαλίσει την οικονομική ενίσχυση που χρειάζεται για να καλύψει μέρος των εξόδων του, σε περίπτωση που νοσηλευθεί σε κάποιο νοσοκομείο στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Πρόκειται για ένα οικονομικό πρόγραμμα με 3 διαθέσιμες επιλογές ημερήσιου επιδόματος -50€, 100€ ή 150€-, το οποίο εξασφαλίζει στον ασφαλισμένο ημερήσιο επίδομα για όσες ημέρες διαρκεί η νοσηλεία του και είναι ανεξάρτητο από τη συμμετοχή του ταμείου του ή οποιουδήποτε άλλου ασφαλιστικού φορέα. Η κάλυψη ξεκινά από την πρώτη ημέρα νοσηλείας και διαρκεί έως 180 ημέρες, δηλαδή έως 6 μήνες. Η δε καταβολή του επιδόματος γίνεται άμεσα και απλά με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Οι καλύψεις που σας παρέχει το πρόγραμμα “νοσοκομειακό και χειρουργικό επίδομα” πιο αναλυτικά είναι οι εξής:

  • Ημερήσιο επίδομα νοσηλείας έως 180 ημέρες εξαιτίας ασθένειας ή ατυχήματος. Σε περίπτωση που η νοσηλεία πραγματοποιηθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας, το ημερήσιο επίδομα διπλασιάζεται αυτόματα.
  • Ημερήσιο επίδομα ανάρρωσης στο σπίτι, μετά την έξοδο από το νοσοκομείο, ίσο με το 50% του επιδόματος που καταβλήθηκε για την παραμονή του ασφαλισμένου στο νοσοκομείο και για όσες ημέρες διήρκησε η παραμονή του σε αυτό με όριο τις 180 ημέρες.
  • Χειρουργικό επίδομα εφάπαξ που καταβάλλεται σε περίπτωση χειρουργικής επέμβασης με ή χωρίς νοσηλεία σε οποιοδήποτε νοσοκομείο. Το ύψος του χειρουργικού επιδόματος εξαρτάται από τη βαρύτητα της επέμβασης και ορίζεται βάσει του πίνακα χειρουργικών επεμβάσεων με ανώτατο όριο το ποσό των 3.000€.
  • Εφάπαξ χειρουργικό επίδομα τοκετού που ανέρχεται στο ποσό των 1,500€. Αφορά είτε την περίπτωση της καισαρικής τομής, είτε του φυσιολογικού τοκετού ενώ παράλληλα καταβάλλεται το ημερήσιο επίδομα νοσηλείας με μέγιστη διάρκεια τις 7 ημέρες νοσηλείας. ( Το εφάπαξ χειρουργικό επίδομα τοκετού αφορά τα προγράμματα ημερήσιου επιδόματος 100€ και 150€.)

Το πρόγραμμα ασφάλισης ” Νοσοκομειακό και χειρουργικό επίδομα” απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 45 ημερών εώς 18 ετών και σε ενήλικες από 18 εώς 60 ετών.

Τα οφέλη ενός τέτοιου προγράμματος είναι πολλά και αφορούν τον καθένα. Μέσω αυτού του ασφαλιστικού προγράμματος, λοιπόν, μπορεί ο καθένας μας να απολαύσει μια πιο αξιοπρεπή νοσηλεία σε ιδιωτικό νοσοκομείο ή ακόμη και σε δημόσιο νοσοκομείο (αναβαθμίζοντας τη θέση του), μπορεί να καλύψει επιπλέον έξοδα, όπως τα έξοδα χειρουργού και άλλες ανάγκες που τυχόν προκύψουν. Πρόκειται για ένα συμβόλαιο ισόβιας διάρκειας ενώ παράλληλα τα ασφάλιστρα φοροαπαλλάσσονται.

Σε μια εποχή ιδιαίτερων συνθηκών, που η πρόβλεψη και η προνοητικότητα είναι απαραίτητα προσόντα για να νιώσουμε πιο ασφαλείς, εμείς είμαστε εδώ για να προνοήσουμε μαζί για το μέλλον σας. Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας, έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουμε σε οτιδήποτε χρειαστείτε!

Ασφέλεια νοσοκομειακού επιδόματος
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Skype
Βαρβέρη Σοφία

Βαρβέρη Σοφία

Διακεκριμένη Ασφαλιστική Σύμβουλος

Βρίσκομαι δίπλα σας όλες τις ώρες και όλες τις μέρες του χρόνου. Πρώτη μου προτεραιότητα η απόλυτη εξασφάλιση και εξυπηρέτηση σας σε περίπτωση επέλευσης τους ασφαλιστικού κινδύνου.

Κανένας Νικητής Δε Πιστεύει στη Τύχη

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΝΙΤΣΕ