Ταξιδιωτική ασφάλιση

Η ταξιδιωτική ασφάλιση αφορά κάθε άνθρωπο που ταξιδεύει στο εξωτερικό για λόγους επαγγελματικούς, αναψυχής, σπουδών ή άλλων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν πρόκειται για μια υποχρεωτική ασφάλιση -αν και υπάρχουν χώρες που το θέτουν ως προαπαιτούμενο για να μπορέσει κάποιος να τις επισκεφθεί-, ωστόσο είναι ιδιαίτερα σημαντική και χρήσιμη για οποιοδήποτε ταξίδι μας εκτός Ελλάδας. Ιδιαίτερα, αν λάβουμε υπόψη μας, πως πολλά αναπάντεχα γεγονότα μπορούν να συμβούν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού μας και τα οποία συνήθως είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστούμε σε μια ξένη χώρα και μπορουν να μας φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση, τότε η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι μέγιστης σημασίας και βασική προτεραιότητα για όλους τους ταξιδιώτες. Κι επειδή η πρόνοια είναι σε πολλές περιπτώσεις η μόνη λύση, καθένας θα πρέπει να φροντίζει να προστατεύσει τον εαυτό του προτού να είναι αργά.

Οι πιο βασικές καλύψεις της ταξιδιωτικής ασφάλισης είναι:

  • Κάλυψη ιατροφαρμακευτικών εξόδων σε περίπτωση ατυχήματος ή αιφνίδιας ασθένειας.
  • Κάλυψη εξόδων νοσηλείας.
  • Κάλυψη εξόδων επαναπατρισμού σε περίπτωση που χρειαστεί να επιστρέψει ο ταξιδιώτης για λόγους υγείας προτού ολοκληρωθεί το ταξίδι (όπως ήταν προγραμματισμένο εξαρχής).
  • Κάλυψη εξόδων υγειονομικής μεταφοράς προς το πλησιέστερο νοσοκομείο.
  • Αποζημίωση για ολική ή μερική ανικανότητα που προέκυψε από ατύχημα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
  • Κάλυψη Νομικής Προστασίας.
  • Αποζημίωση για απώλεια αποσκευών.

Πότε πρέπει να ασφαλιστεί κάποιος που πρόκειται να ταξιδέψει

Καθένας που σχεδιάζει να ταξιδέψει και γνωρίζει την ημερομηνία του ταξιδιού του, πρέπει να μεριμνήσει άμεσα και για την ταξιδιωτική του ασφάλιση προκειμένου να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος να εκδοθεί το συμβόλαιο εγκαίρως. Ακόμη πιο επιτακτική γίνεται αυτή η ανάγκη όταν πρόκειται για χώρες που θέτουν ως προϋπόθεση την ασφάλιση των επισκεπτών προς αυτές προκειμένου να εκδοθεί βίζα. Οπότε, όσο συντομότερα φροντίσει κάποιος για την ταξιδιωτική του ασφάλιση, τόσο πιο έτοιμος θα είναι να πραγματοποιήσει το ταξίδι του χωρίς καμία καθυστέρηση ή έγνοια.

Προγράμματά ταξιδιωτικής ασφάλισης

Τα προγράμματα που διατίθενται για τους ενδιαφερόμενους ταξιδιώτες ποικίλουν. Υπάρχουν προγράμματα που αφορούν ένα μεμονωμένο ταξίδι και απευθύνονται σε όσους δεν ταξιδεύουν συχνά, ενώ υπάρχουν και ετήσια προγράμματα ασφάλισης που αφορούν όσους πραγματοποιούν αρκετά ταξίδια στη διάρκεια του έτους. Επιπλέον, υπάρχουν ατομικά ή ομαδικά προγράμματα ταξιδιού, προσωπικά ή επαγγελματικά. Σε κάθε περίπτωση, ο ταξιδιώτης μπορεί να βρει αυτό που του ταιριάζει περισσότερο και καλύπτει τις ανάγκες του.

Κόστος ταξιδιωτικών προγραμμάτων

Το κόστος των ταξιδιωτικών προγραμμάτων διαμορφώνεται βάση κάποιων κριτηρίων και διαφέρει κάθε φορά. Τα πιο σημαντικά κριτήρια είναι η διάρκεια του ταξιδιού, η χώρα προορισμού, η ηλικία του ασφαλισμένου και οι καλύψεις που παρέχει το κάθε συμβόλαιο. Μπορούμε, όμως, να πούμε με σιγουριά πως πρόκειται για πολύ προσιτά προγράμματα που απευθύνονται σε όλους όσους ταξιδεύουν. Σε συνδυασμό με τις καλύψεις που παρέχουν και με την πολύ σημαντική χρησιμότητά τους σε περίπτωση ανάγκης, πρόκειται για προγράμματα που συμφέρουν κάθε ενδιαφερόμενο.

Πριν από κάθε ταξίδι, οφείλουμε να προνοούμε και να εξασφαλίζουμε πως ο,τι αναπάντεχο κι αν μας συμβεί, θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε. Για ένα ήσυχο ταξίδι, με σιγουριά και ασφάλεια, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας. Εμείς θα φροντίσουμε να έχετε την πιο πλήρη ασφάλιση και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση. Είμαστε εδώ για ο,τι κι αν χρειαστείτε!

Ταξιδιωτική ασφάλιση
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Skype
Βαρβέρη Σοφία

Βαρβέρη Σοφία

Διακεκριμένη Ασφαλιστική Σύμβουλος

Βρίσκομαι δίπλα σας όλες τις ώρες και όλες τις μέρες του χρόνου. Πρώτη μου προτεραιότητα η απόλυτη εξασφάλιση και εξυπηρέτηση σας σε περίπτωση επέλευσης τους ασφαλιστικού κινδύνου.

Κανένας Νικητής Δε Πιστεύει στη Τύχη

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΝΙΤΣΕ