Νομική Προστασία

Η ασφάλιση Νομικής Προστασίας αποτελεί έναν από τους σχετικά νέους κλάδους ασφάλισης, καθώς πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, ο οποίος όμως αναπτύχθηκε με γρήγορους ρυθμούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα άρχισε να ασκείται περίπου το 1970, γνωρίζοντας έκτοτε ιδιαίτερη άνθιση καθώς είναι μια από τις πιο αναγκαίες μορφές ασφάλισης για κάθε ιδιώτη και κυρίως στη σημερινή εποχή που για οικονομικούς λόγους, πολλοί θα παραιτούνταν εύκολα από τη διεκδίκηση των έννομων δικαιωμάτων τους.

Ο ρόλος της Νομικής Προστασίας

Μέσω της Νομικής Προστασίας, κάθε ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να προασπίζει τα συμφέροντά του και να προστατεύει τα δικαιώματά του καταφεύγοντας στη δικαιοσύνη χωρίς δεύτερη σκέψη και άγχος. Επιπλέον, μέσω αυτής της ασφάλισης εξασφαλίζεται η γρήγορη και ανέξοδη πρόσβαση στη δικαιοσύνη για όλους τους πολίτες. Ως εκ τούτου, η ασφάλιση Νομικής Προστασίας επιτελεί σπουδαίο ρόλο σε μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης, εξομοιώνοντας τον οικονομικά ασθενέστερο διάδικο με τον πιο δυνατό και δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να προστατεύει τον εαυτό του.

Καλύψεις της Νομικής Προστασίας

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια Νομικής Προστασίας παρέχουν στον ασφαλισμένο μια σειρά καλύψεων ανάλογα την πολιτική της εκάστοτε ασφαλιστικής εταιρείας και τους όρους του συμβολαίου. Ενδεικτικά αναφέρονται οι καλύψεις που παρέχονται από τα περισσότερα ασφαλιστήρια συμβόλαια Νομικής Προστασίας και αφορούν:

 • τα δικαστικά έξοδα για τη διεξαγωγή της δίκης
 • το κόστος για την αμοιβή του δικηγόρου
 • τα έξοδα για τις αμοιβές των δικαστικών επιμελητών
 • τις νόμιμες αποζημιώσεις όσων έχουν κλητευθεί ή διοριστεί από το δικαστήριο
 • τα έξοδα εκτελέσεως των δικαστικών αποφάσεων
 • την επιδικασθείσα στον αντίδικο δικαστική δαπάνη

Σε ποιους απευθύνεται η ασφάλιση Νομικής Προστασίας

Η ασφάλιση Νομικής Προστασίας απευθύνεται σε:

 • κάθε ιδιώτη που επιθυμεί να προστατεύει τα συμφέροντά του και να διεκδικεί τις νόμιμες απαιτήσεις του.
 • κάθε ελεύθερο επαγγελματία που στοχεύει στο να προστατεύει την επιχείρησή του και να επιλύει τυχόν διαφορές για αστικές ή ποινικές ευθύνες με τρίτους.
 • σε κάθε επιχείρηση που θέλει να θωρακίσει το μέλλον της και να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά της.
 • σε κάθε οδηγό ή ιδιοκτήτη αυτοκινήτου που συχνά έρχεται αντιμέτωπος με δυσάρεστα γεγονότα που προκύπτουν από τη χρήση ενός οχήματος στον δρόμο και απαιτείται δικαστική μεσολάβηση προκειμένου να επιλυθούν οι διαφορές των δύο πλευρών.
 • σε κάθε πολίτη που θέλει να αισθάνεται πιο δυνατός και έτοιμος να ανταποκριθεί σε κάθε περιστατικό αδικίας που προκύπτει στην καθημερινότητά του.

Κόστος ασφάλισης Νομικής Προστασίας

Το κόστος για ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα Νομικής Προστασίας είναι ιδιαίτερα προσιτό και εξαρτάται από τη δραστηριότητα που επιθυμούμε να ασφαλίσουμε, τις βασικές παροχές του συμβολαίου, τις επιπλέον προαιρετικές καλύψεις και τα όρια της κάλυψης. Ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο Νομικής Προστασίας αξίζει πραγματικά κάθε κόστος και μας παρέχει πολύ σημαντικά οφέλη.

Κάθε ενδιαφερόμενος για ένα συμβόλαιο Νομικής Προστασίας θα πρέπει να επιλέξει με προσοχή τον ασφαλιστικό του σύμβουλο, το πρόγραμμα που θα καλύψει καλύτερα τις ανάγκες του και παράλληλα την ασφαλιστική εταιρεία που του εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια.

Η πολυετής μας εμπειρία στον χώρο των ασφαλίσεων και η υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση προς τους πελάτες μας, μας κάνουν να ξεχωρίζουμε σε μια πολλή απαιτητική αγορά.
Είμαστε πάντα εδώ, δίπλα στον άνθρωπο με γνώμονα το προσωπικό του συμφέρον και την προστασία των δικαιωμάτων του. Στόχος μας είναι να χτίζουμε μαζί σας ένα σίγουρο μέλλον για εσάς και τους αγαπημένους σας.

Νομική Προστασία
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Skype
Βαρβέρη Σοφία

Βαρβέρη Σοφία

Διακεκριμένη Ασφαλιστική Σύμβουλος

Βρίσκομαι δίπλα σας όλες τις ώρες και όλες τις μέρες του χρόνου. Πρώτη μου προτεραιότητα η απόλυτη εξασφάλιση και εξυπηρέτηση σας σε περίπτωση επέλευσης τους ασφαλιστικού κινδύνου.

Κανένας Νικητής Δε Πιστεύει στη Τύχη

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΝΙΤΣΕ