Ομαδική Ασφάλιση

Η ομαδική ασφάλιση των υπαλλήλων μια επιχείρησης είναι μια από τις σημαντικότερες επαγγελματικές ασφαλίσεις. Τα άμεσα και έμμεσα κέρδη από μια ομαδική ασφάλιση είναι πολλαπλά τόσο για την εταιρεία, όσο και για το ανθρώπινο δυναμικό της.

Μια εταιρεία ή επιχείρηση, ασφαλίζοντας τους υπαλλήλους της, εξασφαλίζει την ίδια και τους ανθρώπους της από κάποιο αναπάντεχο γεγονός που μπορεί να συμβεί ανά πάσα ώρα και στιγμή. Η ομαδική ασφάλιση έρχεται να καλύψει τα κενά της δημόσιας ασφάλισης σε πρωτοβάθμια αλλά και δευτεροβάθμια περίθαλψη υγείας.

Οφέλη της επιχείρησης από μία ομαδική ασφάλιση

Η επιχείρηση:

 • Εξασφαλίζει ότι το ανθρώπινο δυναμικό της θα λάβει τις καλύτερες δυνατές παροχές υγείας στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό σε περίπτωση προβλήματος υγείας.
 • Εξασφαλίζει την καλύτερη και γρηγορότερη επάνοδο των υπαλλήλων της στην εργασία τους.
 • Αυξάνει το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης των υπαλλήλων προς την εταιρεία.
 • Δίνει επιπλέον κίνητρο στους εν δυνάμει υπαλλήλους και προσελκύει στελέχη που λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την εξασφάλιση τους.
 • Δίνει επιπλέον κίνητρα  στα ικανά και έμπειρα στελέχη της εταιρείας να παραμείνουν στην εταιρεία δημιουργώντας μακροχρόνιες συνεργασίες.
 • Δίνει σημαντικές παροχές στους υπαλλήλους της, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την εκτίμησή της προς αυτούς.

Οφέλη του ανθρώπινου δυναμικού της επιχείρησης από μια ομαδική ασφάλεια

Η ομαδική ασφάλιση παρέχει στους ανθρώπους της επιχείρησης βασικές αλλά και απαραίτητες ασφαλιστικές καλύψεις με ουσιαστική αξία, καθώς αφορούν θέματα υγείας, αλλά και σημαντική χρηματική αξία, καθώς οι ίδιοι εξοικονομούν αρκετά χρήματα αφού δε χρειάζεται να συνάψουν ατομικά συμβόλαια ασφάλισης προκειμένου να εξασφαλίσουν τον εαυτό τους . Αυτό σημαίνει πως η εταιρεία κάθε ασφαλισμένου εξασφαλίζει για λογαριασμό του έναν πολύ σημαντικό κουμπαρά σε περίπτωση επέλευσης ασφαλιστικού κινδύνου.

Μερικές από τις παροχές που απολαμβάνουν οι άνθρωποι που καλύπτονται από την εταιρεία τους από ομαδικό συμβόλαιο είναι οι κάτωθι:

 • Πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια νοσοκομειακή περίθαλψη στην Ελλάδα ή το εξωτερικό
 • Ασφάλιση θανάτου
 • Ασφάλιση για μόνιμη, ολική ή/και μερική ανικανότητα για εργασία εξαιτίας ατυχήματος
 • Μόνιμη, ολική ή/και μερική ανικανότητα για εργασία εξαιτίας ασθένειας
 • Ασφάλεια σύνταξης και αποταμίευσης

Να σημειώσουμε πως οι παραπάνω ασφαλιστικές καλύψεις είναι ενδεικτικές και διαφέρουν ανάλογα με το πρόγραμμα που έχει επιλέξει ο εκάστοτε εργοδότης για τους υπαλλήλους του.

Ο ρόλος μας και η υποχρέωση μας απέναντι στον εργοδότη και τον εργαζόμενο

Ο ρόλος του ασφαλιστικού συμβούλου είναι να γνωρίζει ακριβώς τις παροχές και τα κενά της δημόσιας ασφάλισης και να προτείνει στην επιχείρηση την καλύτερη δυνατή λύση για να καλύψει αυτά τα κενά. Εκτός από την καλύτερη δυνατή οικονομική πρόταση, είναι πολύ σημαντικό και ουσιαστικό να γίνει πλήρης καταγραφή των αναγκών της επιχείρησης. Αυτό μας δίνει μια σφαιρική και ολοκληρωμένη εικόνα για τις απαιτούμενες καλύψεις της επιχείρησης και των εργαζομένων της.

Πέρα, όμως, από την εύρεση του καλύτερου ασφαλιστικού προγράμματος για την επιχείρηση, είναι πολύ σημαντική η εξυπηρέτηση των ανθρώπων της μετά τη σύναψη του ασφαλιστήριου συμβολαίου. Σε περίπτωση επέλευσης κάποιου ασφαλιστικού κινδύνου που ενεργοποιεί το συμβόλαιο, έχουμε την υποχρέωση ως επαγγελματίες να βρισκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους τη στιγμή που μας έχουν ανάγκη. Ανεξάρτητα από το ύψος της αποζημίωσης ή τη δυσκολία της ζημιάς,εκείνη η ώρα είναι για εμάς η σημαντικότερη. Θέλουμε και οφείλουμε να βρισκόμαστε δίπλα, τόσο στην εταιρεία που έχει συνάψει το συμβόλαιο, όσο και στους ανθρώπους που χρειάζονται και επιθυμούν να κάνουν χρήση αυτού. Μακάρι να μην χρειαστεί ποτέ να λάβουμε δράση, όμως να είστε σίγουροι πως αν ποτέ χρειαστεί, θα το κάνουμε με όλη μας τη δύναμη και τον επαγγελματισμό.

Ομαδική Ασφάλιση
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Skype
Βαρβέρη Σοφία

Βαρβέρη Σοφία

Διακεκριμένη Ασφαλιστική Σύμβουλος

Βρίσκομαι δίπλα σας όλες τις ώρες και όλες τις μέρες του χρόνου. Πρώτη μου προτεραιότητα η απόλυτη εξασφάλιση και εξυπηρέτηση σας σε περίπτωση επέλευσης τους ασφαλιστικού κινδύνου.

Κανένας Νικητής Δε Πιστεύει στη Τύχη

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΝΙΤΣΕ